Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Gartnerier kan tjene penge på systemydelsesmarkederne

Gartneriernes drivhuse er afhængig af et stort elforbrug. Har du et aktiv, som kan agere fleksibelt, så kan du sandsynligvis bidrage til den grønne omstilling og oveni købet få penge for det.

Der er en unik mulighed for gartnerierne til være en del af systemydelsesmarkederne og dermed tjene penge på at tilpasse energiforbruget til elnettets behov. Energinet indkøber systemydelser på forskellige markeder, og Flextools tilbyder en række services, der muliggør, at vækst- og drivhuse kan udnytte energifleksibilitet.

For vækst- og drivhuse er det typisk ved at slukke for varme og lys i kortere perioder, at de kan deltage på systemydelsesmarkederne. Flextools har 15 større drivhuse forbundet til det norske marked, og søger nu gartnerier, der har lyst til at være en del af det danske systemydelsesmarked.

denne artikel kan du læse om en af vores kunder, og hvordan de tjente 30.000 NOK ved at slukke for strømmen i 30 sekunder.

Daglig leder i Snarum Gartneri, Morten Fuglerud, holder den teknologiske løsning i hånden. Enformer fra Flextools

Frakobling af varme og lys er velegnet til systemydelsesmarkederne FFR (Østdanmark) og FCR (Vestdanmark) med hurtige og korte afbrydelser, der finder sted forår, sommer og efterår. For de faciliteter, der giver mulighed for længere nedlukninger, kan deltagelse i mFRR (Øst- og Vestdanmark) i foråret, efteråret og vinteren være interessant. Læs mere om dette her.  

Især drivhuse, der har mere end 2 MW effekt (samtidigt forbrug) bør begynde at tilbyde fleksibilitet. Flextools vurderer muligheden for at reducere energiomkostninger med mere end 20 % ved at komme i gang med fleksibilitet.

Flextools tilbyder i øjeblikket handel med FFR, FCR og mFRR gennem vores platform Flextools i Norden. Flextools har et strategisk samarbejde med KMD i Danmark, og tilbyder herigennem et unikt samarbejde med lokal tilstedeværelse og ekspertise. Det kan du læse mere om her