Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Nu kan du tjene penge på at bruge din elkedel fleksibelt

Virksomheder, der har installeret en elkedel, er ofte afhængighed af et større elforbrug og høje energiomkostninger. Har du et aktiv, som kan agere fleksibelt, så kan du sandsynligvis bidrage til den grønne omstilling og oveni købet få penge for det.

For virksomheder med elkedler er der en unik mulighed for at tage del i systemydelsesmarkederne og dermed skabe indtægter ved at tilpasse energiforbruget til elnettets behov.

Energinet indkøber systemydelser på forskellige markeder. Flextools tilbyder en række services og produkter, så virksomheder med elkedler kan sælge og tjene penge på deres fleksibilitet via disse markeder.

Flextools har installeret vores styringsenhed, Enformer, og tilsluttet vores platform Flextools til adskillige elkedler i Norge. Disse er typisk 2-20 MW og vi søger nu virksomheder med elkedler i Danmark, der ønsker at bidrage til den grønne omstilling ved at hjælpe med at balancere et elnet, der i stigende grad er afhængig af vedvarende energi.

Frakobling af elkedel er velegnet til FFR og FCR reservemarkeder i Østdanmark med hurtige og korte afbrydelser, der finder sted forår, sommer og efterår. For de faciliteter, der giver mulighed for længere nedlukninger, kan deltagelse i mFRR (Østdanmark og Vestdanmark) der længere nedlukninger i forår / vinter / efterår være interessant, typisk hvor der er backup-løsninger på gas- eller dieselgeneratorer.

Energinet har udgivet et casestudie specifikt vedrørende elkedler, der kan læses her.

Især elkedler, der har mere end 5 MW effekt, kan drage stor fordel af at tilbyde fleksibilitet. Flextools vurderer muligheden for at reducere energiomkostninger er mere end 20 % ved at komme i gang med fleksibilitet.

Flextools tilbyder i øjeblikket handel med FFR, FCR og mFRR gennem vores platform Flextools i Norden. Flextools har et strategisk samarbejde med KMD i Danmark, og tilbyder herigennem et unikt samarbejde med lokal tilstedeværelse og ekspertise. Læs mere om det her