Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Systemydelser med batteri

Virksomheder, der har installeret et batteri, har mulighed for at deltage med fleksibilitet til elsystemet og det er gode penge at tjene på de hurtige frekvensmarkeder samtidig med, at du bidrager til afbalanceringen af den grønne omstilling.

Der er en unik mulighed for virksomheder med batterier for at tage del i systemperformancemarkederne, hvilket vil hjælpe med at generere indtægter ved at tilpasse batteriets input og output til elnettets behov. Energinet indkøber systemydelser på forskellige markeder. Flextools tilbyder services og produkter, så virksomheder med batteri kan sælge fleksibilitet og tjene penge på det på disse markeder.

Flextools kan integreres med forskellige batterisystemer for tilslutning til vores platform Flextools og vi har allerede samarbejder med flere batterileverandører. Ta kontakt med oss hvis du tilbyr teknologiske løsninger som kan være for flexmarkedet. Vi kan samle flere batterier i platformen for optimal flådestyring og indtjening. Vi søger nu virksomheder med batterier i Danmark, der ønsker at være med i afbalanceringen af den grønne omstilling.

Input og output af batterier kan være velegnet til FFR (Østdanmark) og FCR (Øst- og Vestdanmark) reservemarkeder med hurtige og korte afbrydelser, der finder sted forår, sommer og efterår. For de anlæg, der giver mulighed for længere ind- og udfald, kan deltagelse i mFRR (Østdanmark og Vestdanmark) hvor længere leveranser forår/vinter/efterår være interessant.

 

Batteriet skal kunne levere/bruge 300 kW til markedsdeltagelse, flere mindre batterier kan også aggregeres i porteføljer. Hvis batteriet er aktivt hele året rundt på frekvensmarkedet, kan der være tale om en årlig indtjening på mere end 2 mio. kr. pr. MW.

Flextools tilbyder i øjeblikket handel med FFR, FCR og mFRR gennem vores platform Flextools i Norden. Flextools har et strategisk samarbejde med KMD i Danmark, og tilbyder herigennem et unikt samarbejde med lokal tilstedeværelse og ekspertise. Læs mere om det her